Despre noi

LICEUL TEORETIC SPECIAL „IRIS” oferă condiții de educație și instruire copiilor cu deficiențe de vedere profunde, medii si / sau asociate și nevăzătorilor. Elevii provin atât din județ cât și din țară, din mediul rural sau urban.

Liceul este insituție de stat și funcționează în regim de zi, cu internat și cantină, având, în prezent un total de 225 de copii dintre care: 12 în învățământul preșcolar, 74 în învățământul primar, 85 în învățământul gimnazial și 54 în învățământul liceal.

SCURT ISTORIC

La 1 septembrie 1962 şi-a deschis porţile, pentru clasele I – IV, şcoala numită iniţial „ŞCOALA SPECIALĂ DE SLAB – VĂZĂTORI”. Aceasta a fost redenumită doi ani mai târziu „ŞCOALA SPECIALĂ DE AMBLIOPI”, funcţionând de la această dată şi cu ciclu gimnazial.

În septembrie 2002 instituția a fost redenumită ŞCOALA CU CLASELE I – VIII “IRIS”, iar din septembrie 2005 s-a primit aprobarea pentru funcţionarea şcolii ca liceu, actualmente numindu-se LICEUL TEORETIC SPECIAL ,,IRIS”.

Conform Regulamentului de Organizare și Funcționare a Învățământului Special și Special Integrat, LICEUL TEORETIC SPECIAL “IRIS” școlarizează elevi cu deficienţe de vedere profunde, medii și deficiențe senzoriale asociate. Elevii provin atât din judeţ cât şi din ţară, din mediul rural sau urban.